Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis - sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - spalio 14-16d. Vilniuje ir 17d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Vištienos stir fry

Maistas, kurį valgo vaikai yra nuolatinis iššūkis palaikyti balansą tarp to ką jie mėgsta ir tai ko reikia. Ar gali vaikai valgyti ne tik blynus ir makaronus? Ta tema skaičiau ne vieną knygą, nes mano vaikai nėra labai mėgstantys kalafijorus, pupeles ar kopūstą. Bandau laikytis vienos taisyklės – vaikai reguliariai turi ragauti naujų arba nemėgstamų ingredientų. Aš niekada negaminu vaikams atskirai, visada tai yra bendras patiekalas.  Puikiai žinau tą jausmą kaip lengva gaminti tuos patiekalus, kuriuos jie su džiaugsmu valgo ir kaip dažnai su baime darai kažką naujo, nes žinai kad vėl reikės susiremti su pasipriešinimu 🙂 Bet viskas mūsų galvose, viską vaikai gali valgyti, tik reikia daryti – valgo jie ir karį su daug prieskonių ir stir fry su daug skonių ir krūvą kitų naujų dalykų jiems.

Dalinuosi vienu iš sėkmingų atradimų – vištienos stir fry su daug įvairių daržovių.

 

  • 300g vištienos krūtinėlės
  • 1 arb.š. šviežio tarkuoto imbiero
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai krakmolo (kokio turite)
  • 2 šaukštai sojos padažo
  • 1 mažas kiaušinis
  • 1 paprika
  • 1/2 cukinijos
  • 1 nedidelis brokolis
  • 2 morkos
  • 3 šaukštai austrių padažo
  • 1 šaukštas sojos padažo
  • 1 arb.š. rudojo cukraus
  • aliejaus kepimui
  • ryžiai
  • svogūnų laiškai ir sezamo sėklos
  1. Pirmiausiai plonai susipjaustome vištieną ir pamarinuojame su tarkuotu česnaku, imbieru, krakmolu, sojos padažu ir išplaktu vienu nedideliu kiaušiniu. Viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti kol pasiruošime daržoves.
  2. Susipjaustome daržoves. Papriką ir morką šiaudeliais. Jeigu cukinija labai didelė, tuomet reikėtų išpjauti minkštą viduriuką ir tada supjaustyti  paiilgais gabaliukais. Brokolį susmulkiname tiek kad būtų patogu valgyti – tilptų į burną su kąsniu.
  3. Įkaitiname keptuvę, pilame aliejų ir kai jis jau bus gerai įkaitęs dedame vištieną ir ant didelės kaitros maišant kepame, kol apkepa. Iškepusią vištieną sudedame į atskirą dubenėlį.
  4. Į tą pačią keptuvę pilame dar šiek tiek aliejaus ir įkaitus trumpai ir ant didelės kaitros apkepame paprikas ir cukinijas. Jos turėtų išlikti šiek tiek traškios. Dedame prie vištienos.
  5. Užverdame vandenį ir kelioms minutėms leidžiame pavirti morkoms ir brokoliams. Išgriebiame ir nuliejame šaltu vandeniu. Beriame prie vištienos.
  6. Ant vidutinės kaitros įkaitiname keptuvę, sudedame visas daržoves su vištiena, pilame austrių padažą, sojų padažą, šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišome. Pakepame kelias minutes ir dedame į lėkštę su virtais ryžiais. Apibarstome kapotais svogūnų laiškais ir sezamais.