Tai yra vienas iš TOP griliaus patiekalų mūsų šeimose. Recepto autorius šefas Tomas Rimydis, kuris pasidalino mokymuose šiuo nuostabiu receptu ir jau dešimt metų mes kepame ją reguliariai ir vis norime dar.
Vištienai reikės:
- 1kg vištienos šlaunelių (be kaulo, su oda)
- 2 greipfrutai
- saujelė šviežių mėtų (apie 5g)
- 1 čili
- 1 šaukštas medaus
Baklažanams reikės:
- 2 baklažanai
- 1 česnako galvutė
Salotoms reikės:
- špinatų
- rukolos
- mėtų
- petražolių
- 1 greipfruitas
- 1 arb.š. medaus
Priedai:
- Tyro alyvuogių aliejus
- Druskos, pipirų
- Susmulkiname mėtas ir čili. Dubenėlyje sumaišome sultis is 2 greipfrutų, medu, smulkintas mėtas, čili – gerai išmaišome.
- Dedame vištieną ir paliekame marinuotis apie valandą. Nepalikite vištienos marinate daugiau nei 1-2 valandas. Druskos nededame.
- Baklažanus perpjauname išilgai per pusę, įpjauname minkštimą ir į vidų dedame pasmulkintas česnako skilteles.
- Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kiekvieną pusę įvyniojame į foliją.
- Kai šašlykinė išsikūrena – dedame baklažanus tiesiai ant žarijų. Pakepus 10min – apverčiame.
- Tada dedame vištieną ant grotelių virš baklažanų. Viską kartu pakepame dar 10min. Baklažanus išimame ir leidžiame šiek tiek pastovėti. Po to su šaukštu išimame minkštimą, dedame druskos ir pipirų ir viską gerai išmaišome.
- Salotoms iš greipfruto išpjaustome segmentus. Iš likusio greipfruto išspaudžiame sultis – reikės 4 š. šių sulčių sumaišyti su 1 š. alyvuogių aliejaus, 1 arb. š. medaus ir šiek tiek druskos. Sumaišome salotas, užpilame padažo ir uždedame greipfruto segmentus.
- Vištieną iškepame, odelės nevalgysime – jinai gali apdegti. Iškepusią vištieną apibarstome druska ir pipirais.