Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - kovo 25-27d. Vilniuje ir kovo 28d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Kepta višta su peletrūnais, sezoniniais šparagais ir pankoliais

Gyvendami Londone roast'ą valgome tikrai dažnai - kartais namuose, kitą kartą pub'e arba pas anytą namuose. Kepdami namuose naudojame sezonines daržoves ir aišku visada kepame traškias bulves, nes be jų mano vyras roast'o neįsivaizduoja :) Kad višta būtų sultinga, šį kartą naudojau sviestą su peletrūnais, nes tai puikiai dera su keptais, minkštais pankoliais.

4 žmonėms reikės:

  • 1,5-2kg vištos*
  • 15g šviežių peletrūnų
  • 50 g sviesto**
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 citrinos
  • 2 didelių pankolių (apie 450g)
  • 150ml balto vyno
  • 150ml naminio vištienos sultinio
  • 200g šparagų
  • 4 bulvių
  • 10g šviežių čiobrelių
  • žąsies taukų arba paprasto aliejaus kepimui
  • druskos, pipirų

*Prieš kepdami išimkite vištą šaldytuvo nes turėtų būti kambario temperatūros. ** Prieš naudojant sviestas taip pat turėtų būti kambario temperatūros.

  1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
  2. Pradedame nuo peletrūnų sviesto. Smulkiai supjaustome 10g peletrūnų ir maišome kartu su kambario temperatūros sviestu. Dedame druską, pipirus ir įtarkuojame 1 skiltelę česnako. Viską gerai išmaišome.
  3. Sviestą tepame po vištos krutinėlių oda. Tai daryti reikia labai atsargiai, atrodys kad sunku, bet rankomis po truputį atskirkite odą nuo vištos krutinėlės ir sudėkite sviestą tolygiai paskirstydami. Į vištos vidų dedame česnako skiltelę ir per pusę perpjautą visą citriną. Vištą apšlakstome šiek tiek extra virgin alyvuogių aliejumi ir užbarstę druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų tolygiai paskirstome.
  4. Paruoštą vištą dedame į kepimo skardą, supilame baltą vyną ir vištienos sultinį. Dedame į įkaitintą orkaitę. Kepsime 1 valandą ir 10 minučių ir dar apie 20 minučių leisime paiilsėti jau iškepus.
  5. Kol višta kepa nulupame bulves ir perpjauname išilgai per pusę. Dedame į vandenį kartu su druska ir užvirus verdame apie 6 minutes. Nupilame vandenį ir paliekame atvėsti. Labai svarbu, kad bulvės pilnai atvėstų.
  6. Praėjus 20 minučių nuo kepimo pradžios vištos viršų uždengiame folija ir į tą pačią kepimo skardą dedame pankolius - supjaustytus didesnėmis skiltelėmis.
  7. Kol bulvės vėsta į kepimo skardą kur kepsime bulves dedame gerą šaukštą žąsies taukų arba du šaukštaus aliejaus. Kepimo skardą dedame į orkaitę, kad riebalai įkaistų prieš dedant bulves į juos.
  8. Bulves apibarstome miltais, druska ir pipirais. Gerai pakratome puodą, kad viskas pasiskirstytų ir dedame į įkaitintus riebalus kepimo skardoje kartu su čiobreliais. Bulves dedame į orkaitę likus 30 minučių iki iškeps višta.
  9. Vištai iškepus dėkite ją ant šiltos lėkštės kartu su pankoliais ir uždenkite folija. Patikrinkite ar pankoliai minkšti, jei ne galite laikyti orkaitėje ilgiau.
  10. Kepimo skardoje turėtų būti likę daug padažo, tad viską pilkite į mažą puodą ir nugarinkite per pusę. Pabaigoje dėkite truputėlį sviesto.
  11. Patikrinkite bulves ir jei viskas atrodo gerai, išjunkite orkaitę ir laikykite kol prireiks.
  12. Įkaitiname keptuvę su dangčiu, dedame truputėlį sviesto, šparagus ir pilame vandens kad tik padengtų šparagus. Uždengiame dangtį ir kepame apie 3-4 minutes kol šparagai bus minkšti.

Ir viskas! Darbo aišku daug, bet rezultatas nerealus!! Viską dėkite ant stalo, jei reikia pašildykite padažą. Skanaus!