Kiaulienai labai tinka derinys su obuoliais, o smidrai sezono metu tinka visur. Tai tas patiekalas kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka pakankamai intensyvus ir saldžiarūgštis padažas.
4 porcijos
- 1 kiaulienos išpjovos
- 10 juostelių vytinto kumpio
- 16 šparagų
- 50g sviesto
- 100g obuolio (be žievės ir sėklalizdžių)
- 1 greipfruito (apie 150ml/g šviežių sulčių iš jo)
- 1/2 arb.š. medaus
- druskos
- Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – be ventiliatoriaus.
- Nusausintą kiaulienos išpjovą įvyniojame į vytintą kumpį - neturi likti tarpų.
- Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 30 minučių, po to temperatūrą uždidiname iki 210 laipsnių, režimas su ventiliatoriumi ir kepame dar 15minučių nuo tada kai pasiekiama tokia temperatūra.
- Kol kepa pasiruošiame padažą - į išlydytą sviestą dedame nedideliais gabalėliais supjaustytą obuolį ir ant vidutinės aukštesnės ugnies kepame apie 15 minučių reguliariai maišant. Pilame greipfruito sultis, dedame medų ir šiek tiek druskos - leidžiame pavirti apie 10 minučių.
- Gautą masę sutriname iki vientisos konsistencijos padažo.
- Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos į tą pačią skardą sudedame šparagus.
- Išėmus iš orkaitės uždengiame folija ir leidžiame pastovėti 5 minutes.
- Į lėkštės vidurį šaukštu dedame padažą ir paskirstome, dedame keptus šparagus ir supjaustytą kiaulienos išpjovą.
Skanaus!