Antieną mes su sese galėtume valgyti ir valgyti nesustodamos. Atšalus orams nežinau kas gali būti geriau nei minkšta antiena su karamelizuotomis slyvomis, marsalos vyno padažu ir lazdyno riešutais - tegyvuoja sezonai!
2 žmonėms reikės:
- 2 antienos šlaunelės
- 6 slyvos
- 1 šalotinis svogūnas
- 75 ml marsala vyno
- 50 ml naminio vištienos sultinio
- 1 arbat.š. five spice prieskonių mišinio
- 1 šaukštas lazdyno riešutų
- 1 cikorija
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- druska, pipirai
- Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių.
- Antienos šlauneles įtriname su five spice prieskonių mišiniu, druska ir pipirais. Dedame į keptuvę odele žemyn ir kepame apie 5 minutes ant vidutinės ugnies kol odele apskrus ir antiena išleis daug taukų.
- Apkepinus antieną, nupilame taukus ir keptuvę (jei tinka dėti į orkaitę, jei ne antieną perkelkite į kitą indą) dedame į orkaitę kartu su šalotiniu svogūnu. Prieš tai svogūną perpjaukite į dvi dalis.
- Kol antiena kepa, slyvas perpjauname per pusę.
- Praėjus 45 minutėms patikriname antį. Jei reikia vėl nupilame taukus.
- Prie anties dedame slyvas, pilame vyną ir vištienos sultinį. Dedame atgal į orkaitę apie 20 minučių. Padidiname temperatūrą iki 200 laipsnių. Po 10 minučių jei reikia galite įpilti truputėlį daugiau sultinio, nes svarbu kad padažas neišgaruotų.
- Tuo tarpu, peiliu susmulkiname lazdyno riešutus. Dedame į sausą, įkaitintą keptuvę ir apskrudiname. Supjaustome cikoriją ir apšlakstome citrinos sultimis.
- Viską dedame į lėkštę ir valgome kartu su iškepusia antiena. Skanaus!