Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Antienos šlaunelės su marsala vyno padažu, lazdyno riešutais ir slyvomis

Antieną mes su sese galėtume valgyti ir valgyti nesustodamos. Atšalus orams nežinau kas gali būti geriau nei minkšta antiena su karamelizuotomis slyvomis, marsalos vyno padažu ir lazdyno riešutais -  tegyvuoja sezonai!

2 žmonėms reikės:

  • 2 antienos šlaunelės
  • 6 slyvos
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 75 ml marsala vyno
  • 50 ml naminio vištienos sultinio
  • 1 arbat.š. five spice prieskonių mišinio
  • 1 šaukštas lazdyno riešutų
  • 1 cikorija
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • druska, pipirai
  1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių.
  2. Antienos šlauneles įtriname su five spice prieskonių mišiniu, druska ir pipirais. Dedame į keptuvę odele žemyn ir kepame apie 5 minutes ant vidutinės ugnies kol odele apskrus ir antiena išleis daug taukų.
  3. Apkepinus antieną, nupilame taukus ir keptuvę (jei tinka dėti į orkaitę, jei ne antieną perkelkite į kitą indą) dedame į orkaitę kartu su šalotiniu svogūnu. Prieš tai svogūną perpjaukite į dvi dalis.
  4. Kol antiena kepa, slyvas perpjauname per pusę.
  5. Praėjus 45 minutėms patikriname antį. Jei reikia vėl nupilame taukus.
  6. Prie anties dedame slyvas, pilame vyną ir vištienos sultinį. Dedame atgal į orkaitę apie 20 minučių. Padidiname temperatūrą iki 200 laipsnių. Po 10 minučių jei reikia galite įpilti truputėlį daugiau sultinio, nes svarbu kad padažas neišgaruotų.
  7. Tuo tarpu, peiliu susmulkiname lazdyno riešutus. Dedame į sausą, įkaitintą keptuvę ir apskrudiname. Supjaustome cikoriją ir apšlakstome citrinos sultimis.
  8. Viską dedame į lėkštę ir valgome kartu su iškepusia antiena. Skanaus!