Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Kepti persikai su kardamonais, migdolais ir kokosų jogurtu

Aš esu tikra persikų  fanatikė. Valgau beveik kiekvieną dieną! Dievinu persikų ar abrikosų tartus, pyragus, bet dažniausiai pritrūksta laiko jais mėgautis nuolat, tad sugalvojau variantą kaip išgauti pyrago skonį, bet padaryti viską per 10 minučių.

  • 1 persikas
  • 2 šaukštai skaldytų migdolų
  • 2 šaukštai maltų migdolų
  • 2 arbat.š. medaus
  • 2 kardamonų sėklos
  • 1 šaukštas marsalos vyno (nebūtinai)
  • mažas indelis kokosų arba paprasto jogurto
  • 1 saujelė šviežių mėtų
  • aviečių papuošimui
  • gabalėlis sviesto arba šaukštelis kokosų aliejaus
  1. Į įkaitintą keptuvę dedame skaldytus migdolus ir kepame kol apskrunda. Tada dedame 1 arbat.š. medaus ir viską išmaišome. Migdolus dedame į lėkštę atvėsti.
  2. Išvalome keptuvę ir dedame mažą gabalėlį sviesto arba šaukštelį kokoso aliejaus, dedame 2 šaukštus maltų migdolų ir viską kepama kol apskrunda, tuomet dedame  1 arbatinį šaukštelį medaus ir viską išmaišome. Migdolų trupinius dedame į lėkštę atvėsti. Tekstūra gausis kaip sausainio trupinių.
  3. Susmulkiname kardamonų sėklas iki miltelių.
  4. Supjaustome persikus į keturias dalis.
  5. Į keptuvę dedame mažą gabalėlį sviesto arba šaukštelį kokoso aliejaus ir dedame persikus. Kepame iš abiejų pusių kol apskrus, bet svarbu, kad persikai išlaikytų savo formą.
  6. Baigiant kepti užbarstome kardamonų sėklas ir pilame šaukštą marsalos vyno.

Į dubelėlį dedame kokosų arba paprastą jogurtą, užbarstome migdolų trupinius, dedame keptus persikus, skaldytus migdolus, avietes ir užbarstome šiek tiek šviežių mėtų. Skanaus!

Komentarai (0)

Palikti komentarą