Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

TAIP PAT DIRBSIME IR GRUODŽIO 23d. (pirmadienį) - GALIMA NE TIK ATSIIMTI DESERTUS, BET TURĖSIME IR VITRINOSE PASIRINKTI VIETOJE, TAIP PAT VIRTUVĖ DIRBS ĮPRASTAI - SERVIRUOSIME IR PUSRYČIUS, IR PIETUS

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - sausio 27-29d. Vilniuje ir 30d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Sausainiai su žemės riešutų sviestu ir jūros druska iš knygos "Natūraliai saldu"

Mes esame šiek tiek priklausomos nuo riešutų sviesto. Tai vienas iš dažniausiai mūsų naudojamų ingredientų, kurį dažnai gaminame pačios, kartais perkame, tačiau tik natūralų – be pridėtinio cukraus ar palmių aliejaus. Jei kepate retai, tai puikiai jums tiksiantis receptas. Įdėdami mažai pastangų, iškepsite minkštų, didelių, riešutų sviestu kvepiančių sausainių.

8 SAUSAINIAI

  • 90 g šviesių speltų miltų
  • 75 g žemės riešutų sviesto
  • 75 g klevų sirupo
  • 35 g tyro alyvuogių aliejaus
  • ½ arb. š. geriamosios sodos
  • 3 žiupsnelių jūros druskos

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.
2. Į dubenį dedame riešutų sviestą, pilame klevų sirupą ir tyrą alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių. Į tą patį indą per sietelį išsijojame miltus ir pusę šaukštelio geriamosios sodos. Beriame tris žiupsnelius jūros druskos, viską išmaišome iki vientisos masės. Paliekame pastovėti 5 minutes.
3. Gautą masę padaliname į 8 dalis ir rankomis sukame rutuliukus. Dedame į kepimo indą, išklotą kepimopopieriumi, ir paspaudžiame, kad išeitų sausainio forma. Kepame 10–11 minučių.
4. Išimame sausainius iš orkaitės ir leidžiame 5 minutes atvėsti, tada perkeliame ant grotelių. Laikome kambario temperatūroje sandarioje dėžutėje. Rekomenduojame suvartoti per 3 dienas.