Mes esame šiek tiek priklausomos nuo riešutų sviesto. Tai vienas iš dažniausiai mūsų naudojamų ingredientų, kurį dažnai gaminame pačios, kartais perkame, tačiau tik natūralų – be pridėtinio cukraus ar palmių aliejaus. Jei kepate retai, tai puikiai jums tiksiantis receptas. Įdėdami mažai pastangų, iškepsite minkštų, didelių, riešutų sviestu kvepiančių sausainių.
8 SAUSAINIAI
- 90 g šviesių speltų miltų
- 75 g žemės riešutų sviesto
- 75 g klevų sirupo
- 35 g tyro alyvuogių aliejaus
- ½ arb. š. geriamosios sodos
- 3 žiupsnelių jūros druskos
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.
2. Į dubenį dedame riešutų sviestą, pilame klevų sirupą ir tyrą alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišome, kad neliktų gumulėlių. Į tą patį indą per sietelį išsijojame miltus ir pusę šaukštelio geriamosios sodos. Beriame tris žiupsnelius jūros druskos, viską išmaišome iki vientisos masės. Paliekame pastovėti 5 minutes.
3. Gautą masę padaliname į 8 dalis ir rankomis sukame rutuliukus. Dedame į kepimo indą, išklotą kepimopopieriumi, ir paspaudžiame, kad išeitų sausainio forma. Kepame 10–11 minučių.
4. Išimame sausainius iš orkaitės ir leidžiame 5 minutes atvėsti, tada perkeliame ant grotelių. Laikome kambario temperatūroje sandarioje dėžutėje. Rekomenduojame suvartoti per 3 dienas.