Kai pirmą kartą paragavau šių sausainių, nusikėliau į vasarą su tikrais, creamy itališkais lazdyno riešutų ledais. Turbūt dėl to labai aiškiai išreikšto lazdyno riešutų skonio kurio aš visada noriu. Receptas tikrai lengvas - 4 ingredientai ir sausainiai bus padaryti. Ar gali būti geriau?
12 SAUSAINIŲ
- 90 g lazdyno riešutų (be luobelių)*
- 90 g baltų speltos miltų
- 40 g šviesaus muskovado cukraus
- 90 g sviesto (kambario temperatūros)
*Jei nerandate pirkti lazdyno riešutų be luobelių galite lengvai pasigaminti patys. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C, kepimo funkcija – be ventiliatoriaus. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi. Lazdynų riešutus paskleidžiame kepimo skardoje, kepame orkaitėje apie 10 minučių, kol apskrus. Jiems atvėsus, juos triname tarp delnų, kad nusiimtų luobelės.
- Į trintuvo indą dedame lazdyno riešutus ir smulkiname iki smulkių trupinių. Tada dedame visus kitus ingredientus išskyrus sviestą ir sukame kol ingredientai susimaišys.
- Gabalėliais supjaustytą kambario temperatūros sviestą dedame į trintuvą su kitais ingredientais ir pulsuojančiu rėžimu sukame kol viskas suiims į vieną masę. Jau kai matome kad masė darosi vientisa būtinai nustojame sukti, nes kitaip keisis sausainių tekstūra.
- Gautą masę padaliname į 12 dalių ir rankomis sukame rutuliukus.
- Dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir paspaudžiame kad išeitų sausainių forma. Svarbu palikti tarpus tarp sausainių nes kepant jie padidės. Dedame į šaldytuvą ir paliekame 20-30 minučių.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 °C, kepimo funkcija – be ventiliatoriaus. Kepame 15-17 minučių kol šiek tiek apskrus.
- Išimame sausainius iš orkaitės ir leidžiame 5 minutes atvėsti, tada perkeliame ant grotelių.
- Sausainių viršų galite apšlakstyti šokaladu, bet man labai skanu ir be.