Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

GRUODŽIO 31D. (antradienį) nedirbsime, bus tik galima atsiimti iš anksto užsakytus desertus.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - sausio 27-29d. Vilniuje ir 30d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Basque sūrio pyragas

Tobulas basque cheesecake - lengvas, purus, kreminis. Pradėjus gaminti šią versiją kitų tikrai nesinori - kartą paragavus sustoti nelabai ir išeina.

  • 700 g kreminio “Philadelphia“ sūrio (kambario temperatūros)
  • 200 g cukraus
  • 4 dideli kiaušiniai
  • 7 g “Maldon” druskos flakes arba 3 g paprastos druskos
  • 150 g grietinės (20%)
  • 175 g riebios grietinėlės (36-40%)
  • 30 g miltų*

*Miltų galite ir nenaudoti, tik tada gausite šiek tiek kitokią konsistenciją. Jei nedėsite miltų pyragą kepkite 45min.

  1. Įkaitiname orkaitę iki 210-215 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi
  2. Pasiruošiame kepimo formą - 20 cm apvalią formą atsegamais kraštais . Atsipjauname du didelius kepimo popieriaus lapus ir dedame kryžmai kad viršuje pasidarytų popieriaus sienelės. 
  3. Dideliame dubenyje išplakame kambario temperatūros kreminį sūrį kol gausime vientisą masę. Beriame cukrų ir druską ir plakame kol gausime glotnę masę ir nejausime cukraus granulių. 
  4. Į dubenį po vieną mušame kiaušinius ir plakama kol susimaišys - labai svarbu nepermaišyti. Po kiekvieno kiaušinio su mentele nubraukiame kraštus. 
  5. Įmaišius visus kiaušinius dedame grietinę ir grietinėlę ir išmaišome mentele. 
  6. Į gautą masę per 2 kartus išsijojame miltus ir atsargiai mentele išmaišome – labai svarbu nepermaišyti.
  7. Kepame apie 40min. Pyrago vidus traukiant bus rudas bet vidus stipriai judės - mes to ir norime išgauti švelniai tekstūrai viduje.
  8. Leidžiame visiškai atvėsti ir tada dedame į šaldytuvą keliom valandom.
  9. Valandą prieš valgant išimame iš šaldytuvo.