Tobulas basque cheesecake - lengvas, purus, kreminis. Pradėjus gaminti šią versiją kitų tikrai nesinori - kartą paragavus sustoti nelabai ir išeina.
- 700 g kreminio “Philadelphia“ sūrio (kambario temperatūros)
- 200 g cukraus
- 4 dideli kiaušiniai
- 7 g “Maldon” druskos flakes arba 3 g paprastos druskos
- 150 g grietinės (20%)
- 175 g riebios grietinėlės (36-40%)
- 30 g miltų*
*Miltų galite ir nenaudoti, tik tada gausite šiek tiek kitokią konsistenciją. Jei nedėsite miltų pyragą kepkite 45min.
- Įkaitiname orkaitę iki 210-215 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi
- Pasiruošiame kepimo formą - 20 cm apvalią formą atsegamais kraštais . Atsipjauname du didelius kepimo popieriaus lapus ir dedame kryžmai kad viršuje pasidarytų popieriaus sienelės.
- Dideliame dubenyje išplakame kambario temperatūros kreminį sūrį kol gausime vientisą masę. Beriame cukrų ir druską ir plakame kol gausime glotnę masę ir nejausime cukraus granulių.
- Į dubenį po vieną mušame kiaušinius ir plakama kol susimaišys - labai svarbu nepermaišyti. Po kiekvieno kiaušinio su mentele nubraukiame kraštus.
- Įmaišius visus kiaušinius dedame grietinę ir grietinėlę ir išmaišome mentele.
- Į gautą masę per 2 kartus išsijojame miltus ir atsargiai mentele išmaišome – labai svarbu nepermaišyti.
- Kepame apie 40min. Pyrago vidus traukiant bus rudas bet vidus stipriai judės - mes to ir norime išgauti švelniai tekstūrai viduje.
- Leidžiame visiškai atvėsti ir tada dedame į šaldytuvą keliom valandom.
- Valandą prieš valgant išimame iš šaldytuvo.