Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis - sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - rugsėjo 23-25d. Vilniuje ir 26d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Turkiški kiaušiniai

Kokia skeptiška buvau šių pusryčių atžvilgiu iki jų paragavimo - kiaušiniai su jogurtu?!? Ir tada aš juos paragavau ir supratau kad tai vienas skaniausių kiaušinių pusrytinių patiekalų - daug skonių ir jie puikiai dera kartu. Šilta-šalta, aštru-gaivu - dabar valgysiu ilgai, kol atsibos :)

  • 3 švieži kiaušiniai
  • 150 g graikiško jogurto
  • 1 maža česnako skiltelė
  • 30g sviesto
  • 1/2 arb.š. rūkytos paprikos
  • 1/2 arb.š. čili dribsnių arba čili miltelių
  • šviežių susmulkintų petražolių ir mėtų
  • druskos

 

  1. Jogurtą sumaišome su smulkiai tarkuota česnako skiltele ir žiupsneliu druskos. Dedame į dubenėlius.
  2. Sviestą išlydome nedidelėje keptuvėje ir pakepame kol jis lengvai paruduoja. Visa tai darome ant vidutinės ugnies. Kai išjungiame kaitrą - beriame rūkytą papriką ir čili ir išmaišę paliekame.
  3. Puodą pripilame vandens. Jam užvirus sumažiname kaitrą, kad vos burbuliuotų. Kiaušinį įmušame į nedidelį sietelį ir leidžiame nuvarvėti baltymo skysčiams. Tada kiaušinį įpilame į nedidelį indelį. Vandenį puode lengvai pasukame ir į vidurį įleidžiame kiaušinį. Taip padarome su kitais kiaušiniais (puodas turėtų būti didesnis). Verdame apie 3 minutes - kol baltymas bus išviręs, o trynys skystas.
  4. Į dubenėlius su jogurtu dedame išvirtą kiaušinį, apipilame sviestu ir užbarstome kapotomis petražolėmis ir mėtomis.