Artimiausi desertų prenumeratos pristatymai vyks

spalio 18-19d. Vilniuje / spalio 20d. Kaune .

lapkričio 15-16d. Vilniuje / lapkričio 17d. Kaune

gruodžio 6-7d. Vilniuje / gruodžio 8d. Kaune

Užsakomus desertus ir kuponus pristatome kartą per savaitę ketvirtadieniais užsakymą pateikus ne vėliau nei antradienis

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Turkiški kiaušiniai

Kokia skeptiška buvau šių pusryčių atžvilgiu iki jų paragavimo - kiaušiniai su jogurtu?!? Ir tada aš juos paragavau ir supratau kad tai vienas skaniausių kiaušinių pusrytinių patiekalų - daug skonių ir jie puikiai dera kartu. Šilta-šalta, aštru-gaivu - dabar valgysiu ilgai, kol atsibos :)

  • 3 švieži kiaušiniai
  • 150 g graikiško jogurto
  • 1 maža česnako skiltelė
  • 30g sviesto
  • 1/2 arb.š. rūkytos paprikos
  • 1/2 arb.š. čili dribsnių arba čili miltelių
  • šviežių susmulkintų petražolių ir mėtų
  • druskos

 

  1. Jogurtą sumaišome su smulkiai tarkuota česnako skiltele ir žiupsneliu druskos. Dedame į dubenėlius.
  2. Sviestą išlydome nedidelėje keptuvėje ir pakepame kol jis lengvai paruduoja. Visa tai darome ant vidutinės ugnies. Kai išjungiame kaitrą - beriame rūkytą papriką ir čili ir išmaišę paliekame.
  3. Puodą pripilame vandens. Jam užvirus sumažiname kaitrą, kad vos burbuliuotų. Kiaušinį įmušame į nedidelį sietelį ir leidžiame nuvarvėti baltymo skysčiams. Tada kiaušinį įpilame į nedidelį indelį. Vandenį puode lengvai pasukame ir į vidurį įleidžiame kiaušinį. Taip padarome su kitais kiaušiniais (puodas turėtų būti didesnis). Verdame apie 3 minutes - kol baltymas bus išviręs, o trynys skystas.
  4. Į dubenėlius su jogurtu dedame išvirtą kiaušinį, apipilame sviestu ir užbarstome kapotomis petražolėmis ir mėtomis.