Atėjus savaitgaliui visada noriu jaukių pusryčių namuose. Blynai man kelia nostalgiją, primena namus, šeimą, o kardamonas mintis nuneša kažkur toli toli... (Rūta)
Išeina 10 blynų.
- 100g avižinių dribsnių
- 1 arbat š. kepimo miltelių
- 150 ml pieno (galima naudoti kokosų ar migdolų pieną)
- 1 gerai prinokęs bananas (svarbu kad būtų prinokęs, kitaip nesigaus)
- 1 šaukštas maltų migdolų
- sėklos iš 2 žaliųjų kardamonų
- 25g kapotų migdolų
- 1 citrinos žievelė
- 1 sauja mėlynių
- natūralus jogurtas
- klevų sirupas
- Pirmiausia sumalame avižinius dribsnius iki miltų konsistencijos, dedame kepimo miltelius, maltus migdolus, bananą, sutraiškytas kardamono sėklas, nutarkuojame citrinos žievelę, pilame pieną, ir viską sumalame kartu.
- Į gautą blynų masę įmaišome kapotus migdolus. Įkaitiname keptuvę, dedame truputėlį sviesto arba kokosų aliejaus ir kepame.
- Kai apskrunda viena pusė, dedame mėlynes (3 vienam blynui) ir tada apverčiame. Kepame kol kita blynų pusė apskrus ir mėlynės paleis savo sultys.
- Valgome su šviežiomis mėlynėmis, klevų sirupu ir jogurtu. Galima dar užtarkuoti truputėlį citrinos, ir užbarstyti kapotų migdolų.