Aišku mango chutney galima pirkti parduotuvėje ir aš tai darau tikrai dažnai, bet skoniu niekas nepakeis namuose gamintos chutney, su šviežiais mangais, imbieru, įvairias prieskoniais ir medumi.
- 1 didesnio mango
- 100 ml. balto vyno acto
- 100 g. medaus
- 1/2 arb. š. kumino
- 3 žaliųjų kardamonų
- 1/2 arb. š. kalendros sėklų
- 1/2 arb. š. juodagrūdės sėklų (Nigella seeds)
- 4 cm šviežio imbiero
- 1 mažą skiltelę česnako
- 1/4 čili
- Į puodą pilame baltojo vyno actą, dedame smulkiai supjaustytą česnako skiltelę, medų. Užverdame ir nugariname kol liks truputelį daugiau nei pusę skysčio.
- Iš kardamonų išimame sėklas ir dedame į įkaitintą keptuvę kartu su kuminu ir kalendros sėklomis. Kaitiname kol atsiskleis prieskonių aromatas. Svarbu nesudeginti.
- Prieskonius sutriname grūstuve, ir dedame į puodą su actu ir medumi.
- Kubeliais supjaustome mangą ir dedame į puodą kartu su juodagrūdės sėklomis (Nigella seeds). Sumažiname ugnį ir verdame apie 40 minučių.
- Paliekame atvėsti. Dedame į sandarų indelį ir laikome šaldytuve apie savaitę.