Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Šokoladinė tarta

Atėjo laikas pasidalinti šia tarta...pilno skonio ir aišku sviesto tarta su šilkiniu ganašo įdaru.

TEŠLAI

  • 235 g baltų miltų
  • 30 g cukraus pudros
  • 150 g šalto sviesto
  • 1 citrinos
  • 2 kiaušinių trynių (40 g)
  • Druskos (mes naudojame Maldon)

ĮDARUI

  • 240 g juodo šokolado (70%)
  • 160 g pieniško šokolado 
  • 160 ml grietinėlės (35%)
  • 60 ml pieno
  • 2 kiaušinių + 2 kiaušinių trynių
  • Druskos (mes naudojame Maldon)

Reikės 20 cm skersmens ir 2 cm aukščio tartos formos išimamu dugnu. Jeigu tokios neturite, puikiai tiks ir apvali atsegama forma, tik tokiu atveju iš tešlos reikės suformuoti 2 cm aukščio kraštelį. Taip pat reikės kepimo popieriaus bei keramikinių pupelių arba sunkesnių kruopų (mes naudojame žirnius).

  1. Į trintuvo indą sudedame miltus, cukraus pudrą ir žiupsnį druskos, įtarkuojame citrinos žievelę. Viską išsukame kad susimaišytų. Tada dedame kubeliais supjaustytą šaltą sviestą (mes visada dedame jau kubeliais supjaustytą sviestą į kamerą 5 min prieš naudojant, taip užtikrinant kad jis bus tikrai šaltas) ir sukame kol gausime birius trupinius. Jeigu matome kad yra didesnių sviesto gabaliukų sukite kol jų nebus. Bet tuo pačiu svarbu nepersukti, nes nenorime kad sviestas pradėtų lydytis ir tešla pradėtų kibti į vieną masę. Kai jūsų masė jau bus biri dedame kiaušinio trynius ir sukame kol tešla pradės kibti į vieną masę. Tešlą verčiame ant paviršiaus ir suminkome į vieną rutulį – neperminkome, kai susikabina į vieną nebeminkome. Įpakuojame į maistinę plėvelę ir dedame į kamerą 3-4 valandos, kad pilnai sušaltų, geriausia per naktį.
  2. Tartai iš kameros išimame tešlą ir paliekame 5 minutes. Burokine tarka sutarkuojame tešlą ir dedame į skardelę rankomis (mums dažniausiai lieka trečdalis tešlos, nes tai priklauso nuo tartos formeles dydžio, jei jums liks dėkite atgal į kamerą, nes galite taip laikyti mėnesį). Dėliojant tešlą svarbu kad sienelės ir dugnas būtų tokio pačio pločio. Taip pat būtina gerai prispausti prie sienelių. Dirbame greitai, nes nenorime kad tešla visai atšiltų. Paruoštą formelę dedame atgal į kamerą valandai kad pilnai sušaltų. Tai yra būtina - kitaip kepant pradės lydytis jūsų tartos sienelės.
  3. Orkaitę įkaitiname iki 160 laipsnių, kepimo funkcija - su vėjeliu. Dedame didelę kepimo skardą ant kurios tilptų tartos forma.
  4. Į sušalusią tartos formele dedame kepimo popieriaus (prieš tai jį suglamžome) ir pilame keramikines pupeles arba sunkių kruopų (mes naudojame žirnius). Svarbu užpildyti visą formelę iki viršaus, taip pat išlyginti kepimo popierių apie sieneles nes svarbu kad nebūtų vietos sviestui lydytis kai kepsite. Tartą dedame į orkaitę ant įkaitintos skardos ir kepame 20-25 min arba kol jūsų tartos krašteliai bus gražiai parudavę (gintariniai). Tada išimame žirnius ir kepimo popierių ir dedame atgal į orkaitę kol dugnas bus taip pat apskrudęs kaip ir krašteliai (apie 20-25 min). Jei tartoje atsiras skylutė nebijokite tiesiog paimkite truputėlį likusios tešlos ir uždėkite ant tos vietos, nes svarbu kad nebūtų jokių įplyšimų prieš pilant įdarą.
  5. Kol tarta kepa į didelį dubenį dedame smulkiai supjautytą šokoladą.
  6. Tartui iškepus sumažiname orkaitės temperatūrą iki 140 laipsnių.
  7. Į puodą pilame grietinėlę ir pieną ir viriname kol jau pradės virti, bet nuimame prieš pradedant putoti. Pilame ant šokolado ir paliekame minutę. Po minutės viską išmaišome kol gausime švelnų ganašą. Dedame kiaušinius ir kiaušinio trynius ir viską išmaišome.
  8. Pilame į jau iškepusią tartą ir dedame atgal į orkaitę 10 min. Tartos vidus turi krutėti pajudinus, nes kitaip negausite švelnios konsistencijos. Aišku jei jūsų formelė šiek tiek didesnė galite kepti šiek tiek ilgiau. Atrodys kad tarta neiškepus bet taip turi būti nes įdarui atšalus konsistencija keisis ir visas įdaras susiims į vieną masę. Ant viršaus užbarstome druskos.
  9. Tarta paliekame pilnai atšalti prieš pjaustant, o geriausiai per naktį. Tik jokiais būdais nedėkite į šaldytuvą. Tartą laikome kambario temperatūroje.
  10. Prieš pjaustant peilį apliejame verdančiu vandeniu. Skanaus!

Komentarai (0)

Palikti komentarą