Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - rugpjūčio 19-21d. Vilniuje ir 22d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Napoleonas

Napoleono pristatinėti nereikia - daug žmonių dievina šį tortą. Napoleono variacijų yra tikrai daug - vieni sausesni, kiti šlapesni, vieni su spanguolėmis, kiti be ir taip toliau. Šis Napoleonas man yra tobulo skonio -  išsipūtę daugiasluoksniai lakštai su šilkiniu kremu ir gaivumo suteikiančia spanguolių tyre. Taip, šis kepinys yra iššūkis - tikrai yra ką veikti - todėl viską išsamiai nufilmavome ir sukėlėme į savo Instagram highlights, turėtų būti lengviau kartu paiimti ir pagaminti savo Napoleoną.

Aš Napoleono anksčiau nebuvau kepus ir taip nutiko, kad prieš gerą pusmetį prisižadėjau pagaminti kokį nors tradicinį tortą be gliuteno, tai ėjau pasimokyti į Baker Street ir ten išmokau gaminti šį nuostabų desertą. Anksčiau negaminau nes atrodė labai sudėtingai, bet kai aiškiai pamatai eigą - viskas atrodo daug paprasčiau. Jis pavyksta ir be gliuteno keičiant miltus į begliuteninį miltų mišinį, kurio sudėtį rasite žemiau.

LAKŠTAMS

  • 170g sviesto (supjaustyti kubeliais ir palaikyti šaldiklyje)
  • 230g miltų (palaikyti šaldiklyje)
  • 25g grietinės (iš šaldytuvo)
  • 1 kiaušinis
  • 20 ml labai šalto vandens
  • Žiupsnelis druskos

Ant stalo suberti miltus, sudėti druską, sudėti kubeliais pjaustytą sviestą. Sviestą sukapoti su miltais iki labai smulkių gabaliukų – geriausia tai daryti su plačiu glaistikliu, o ne peiliu (statybinis toks įrankis). Padaryti duobutę, sudėti grietinę ir supilti vandenį – perkapoti kol pasiskirstys. Tada lengvai suplaktą kiaušinį – viską vėl sukapoti kol pasiskirstys. Tada rankomis suformuoti į vieną gabalą – jokiais būdais neminkyti, o tiesiog suspausti viską į vieną, sujungti – dirbti greitai. Gautą gabalą padalinti į 5 lygias dalis (svarstyklių pagalba) ir juos susukti į maistinę plėvelę kiekvieną atskirai ir į šaldytuvą porai valandų.

Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, su vėjeliu.

Iš šaldytuvo imto po vieną gabaliuką tešlos ir kočioti reikiamo dydžio lakštus (apie 18-20 cm), nebūtina taisyklingos formos, po to juos apipjausime – kočiojame tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų – iškočiojus viršutinį kepimo popieriaus lakštą nuiimam, subadome šakute ir dedame atgal į šaldytuvą. Lakštą dedame į įkaitusią orkaitę tiesiai iš šaldytuvo. Kepame apie 10 minučių. Lakštas turi būti lengvai gelsvos spalvos. Atvėsiname lakštus. Tada pasiimame lėkštę ir juos visus vienodai apipjauname – likučius ir vieną lakštą atidedame trupiniams. Dedame į blenderį ir išsukame iki smulkių trupinių.

KREMAS PERTEPIMUI:

  • 4 kiaušinio tryniai
  • 75g miltų
  • 150g sviesto (kambario temperatūros)
  • 250g riebios grietinėlės
  • 100g pieno
  • 120g cukraus
  • 1 arb.š. vanilės pastos/ 1 ankštis

Į vieną puodą supilame grietinėlę, pieną, sudėti vanilę ir 60g cukraus. Kitame puode sumaišyti kiaušinių trynius su likusiu 60g cukraus, po to dedame miltus – gausis toks gumulas, viskas ok. Grietinėlės, pieno, vanilės ir cukraus mišinį pakaitinti iki beveik užvirimo (~90 laipsnių) – turi būti labai karštas ir garuoti, bet neužvirti ir lėtai, dalimis ir nuolat maišant supilti ant trynių, cukraus ir miltų masės. Gautą masę pilti atgal į puodą ir dėti ant kaitlentės ir virti kol sutirštės – visą laiką, nesustojant maišome šluotele tol kol masė pradeda atšokinėti nuo dugno – sunkus darbas rankoms. Nukelti nuo ugnies, perdedam į dubenį ir uždengiame plėvele kontakte su kremu ir palikti atvėsti iki 35-45 laipsnių – būtinai permaišyti, nes apačioje bus karščiau, nei paviršiuje – realiai šiltas turi būti. Per tris kartus sudedame sviestą ir jį įmaišome su blenderiu (su kotu). Turi gautis purus ir vientisas kremas. Jeigu nesigaus – reikia dėti į blenderį su indu ir dar persukti.

SPANGUOLĖS:

Aš dedu maišelį spanguolių, jas nuplikau su verdančiu vandeniu ir tada dedu į puodą ir su šaukštu cukraus šiek tiek paverdu, tada su blenderiu sutrinu iki vientisos masės.

TORTO KONSTRAVIMAS:

Pirmą lakštą dedame taip kaip kepė, visus kitis verčiame aukštyn kojom. Pertepimas kurį darome su spanguolėmis – dedame šiek tiek ir kremo, tik per pusę mažiau nei kituose sluoksniuose. Jeigu liks kremo juo palyginame kraštus ir tada ranka uždedame trupiniais ir taip pat jais apibarstome ir viršutinį lakštą apteptą kremu.

SVARBU! Tortas skaniausias 3-ią dieną, todėl padarius reikia dėti į šaldytuvą ir laukti. Jį taip pat galima šaldyti - labai patogu per šventes. Padarius dedam į šaldiklį  formą apvyniojus  maistine plėvele - dieną prieš valgymą išimam iš šaldiklio ir įdedam į šaldytuvą. Visais atvejais prieš valgymą iš šaldytuvo reikia ištraukti prieš 1-2 valandas.

BEGLIUTENINIS MILTŲ MIŠINYS:

  • 200g ryžių miltų
  • 200g grikių miltų
  • 200g tapijokos miltų
  • 200g bulvių krakmolo
  • 200g kukurūzų krakmolo
  • 3g ksantano dervos miltelių

Komentarai (0)

Palikti komentarą