Kokie orai, tokie ir receptai 🙂 Prasidėjus vasariškiems karščiams gaminsime rabarbarų ir braškių šerbetą tik iš 4 ingredientų. Labai labai skanus ir gaivus šerbetas.
Reikės šių ingredientų:
- 200g rabarbarų
- 100g braškių
- 155g cukraus
- 1 žalioji citrina
- 65g vandens
- Rabarbarus perpjauname į tris dalis – dedame į kepimo indą – užberiame 4 arb.š. cukraus ir šiek tiek vandens – išmaišome ir paliekame pastovėti 1 val. kambario temperatūroje.
- Likusį cukrų sumaišome su likusiu vandeniu ir gerai išmaišome, beveik visas cukrus ištirpti turėtų, bet nepilnai.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Cukraus ir vandens sirupą pilame ant rabarbarų – išmaišome ir dedame į orkaitę ir kepame apie 25min – rabarbarai turi būti minkšti.
- Rabarbarams leidžiame atvėsti.
- Į blenderį dedame rabrabarus su visu skysčiu, braškes ir išspaudžiame 1/4 žaliosios citrinos sulčių. Viską gerai išsukame.
- Pilame į silikoninę formelę – jeigu neturite, tada naudokite bet kokį indą, tik prieš tai išklokite maistine plėvele.
- Dedame į kamerą ir paliekame per naktį.
- Išėmus iš kameros leidžiame pastovėti 5 min, tada susipjaustome nedideliais gabaliukais ir išsukame blenderyje.
- Galima daryti ledų rutuliukus su specialiu ledų šaukštu, jeigu tokio neturite galite su dviem paprastais šaukštais suformuoti ledų formą. Čia visa gaminimo eiga ir jos pabaigoje rodome kaip -> https://www.instagram.com/tv/CQQyY6TjW5j/
Mažas patarimas – ledaines į kurias dėsite ledus pora valandų palaikykite šaldytuve, kad įdėjus šerbetas ilgiau laikytųsi.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai