Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Rabarbarų ir braškių šerbetas

Kokie orai, tokie ir receptai 🙂 Prasidėjus vasariškiems karščiams gaminsime rabarbarų ir braškių šerbetą tik iš 4 ingredientų. Labai labai skanus ir gaivus šerbetas. 

Reikės šių ingredientų:

  • 200g rabarbarų 
  • 100g braškių
  • 155g cukraus
  • 1 žalioji citrina
  • 65g vandens
  1. Rabarbarus perpjauname į tris dalis – dedame į kepimo indą – užberiame 4 arb.š. cukraus ir šiek tiek vandens – išmaišome ir paliekame pastovėti 1 val. kambario temperatūroje.
  2. Likusį cukrų sumaišome su likusiu vandeniu ir gerai išmaišome, beveik visas cukrus ištirpti turėtų, bet nepilnai.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  4. Cukraus ir vandens sirupą pilame ant rabarbarų – išmaišome ir dedame į orkaitę ir kepame apie 25min – rabarbarai turi būti minkšti.
  5. Rabarbarams leidžiame atvėsti.
  6. Į blenderį dedame rabrabarus su visu skysčiu, braškes ir išspaudžiame 1/4 žaliosios citrinos sulčių. Viską gerai išsukame.
  7. Pilame į silikoninę formelę – jeigu neturite, tada naudokite bet kokį indą, tik prieš tai išklokite maistine plėvele.
  8. Dedame į kamerą ir paliekame per naktį.
  9. Išėmus iš kameros leidžiame pastovėti 5 min, tada susipjaustome nedideliais gabaliukais ir išsukame blenderyje.
  10. Galima daryti ledų rutuliukus su specialiu ledų šaukštu, jeigu tokio neturite galite su dviem paprastais šaukštais suformuoti ledų formą. Čia visa gaminimo eiga ir jos pabaigoje rodome kaip -> https://www.instagram.com/tv/CQQyY6TjW5j/

Mažas patarimas – ledaines į kurias dėsite ledus pora valandų palaikykite šaldytuve, kad įdėjus šerbetas ilgiau laikytųsi.

Komentarai (0)

Palikti komentarą