Nuostabiai paprasta pagaminti, tinkanti su braškėmis, keptais persikais, karamelizuotais mandarinais ar kitais mėgstamais priedais. Kai draugės testavo mūsų knygos “Natūraliai saldu” receptus buvo didelis nustebimas kad taip lengva pagaminti – užkaitini pieną su grietinėle ir cukrumi, įdedi išbrinkintą želatiną, supilstai į indelius ir viskas.
- 250 ml riebios grietinėlės
- 150ml pieno
- 75g cukraus
- 1 vanilės ankšties
- 2,5 želatinos lapelių
- braškių/aviečių/pasiflorų/keptų persikų
- Į labai šaltą vandenį dedame želatinos lapelius – svarbu, kad būtų apsemti.
- Vanilės ankštį perpjauname išilgai per pusę ir su bukąja peilio puse išimame sėklas.
- Į puodą pilame pieną, grietinėlę, beriame cukrų ir įdedame vanilės ankšties sėklas ir pačią ankštį.
- Dedame ant ugnies ir užkaitiname, bet neužverdame. Cukrus turėtų ištirpti.
- Į karštą mišinį dedame gerai nusunktus želatinos lapelius ir išmaišome. Nusunkiame arba tiesiog išimame vanilės ankštis.
- Pilame į paruoštus indelius ir jiems pravėsus dedame į šaldytuvą ir laikome per naktį.
- Šį desertą galima valgyti iš indelio arba išversti, šiuo atveju indelį dedame į karštą vandenį ir skaičiuojame iki 7-10, tiek kad panna cotta atsikabintų nuo indelio sienelių, bet nepradėtų tirpti.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai