Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - gruodžio 2-4d. Vilniuje ir 5d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Panna cotta su vanile

Nuostabiai paprasta pagaminti, tinkanti su braškėmis, keptais persikais, karamelizuotais mandarinais ar kitais mėgstamais priedais. Kai draugės testavo mūsų knygos “Natūraliai saldu” receptus buvo didelis nustebimas kad taip lengva pagaminti – užkaitini pieną su grietinėle ir cukrumi, įdedi išbrinkintą želatiną, supilstai į indelius ir viskas.

  • 250 ml riebios grietinėlės
  • 150ml pieno
  • 75g cukraus
  • 1 vanilės ankšties
  • 2,5 želatinos lapelių
  • braškių/aviečių/pasiflorų/keptų persikų
  1. Į labai šaltą vandenį dedame želatinos lapelius – svarbu, kad būtų apsemti.
  2. Vanilės ankštį perpjauname išilgai per pusę ir su bukąja peilio puse išimame sėklas.
  3. Į puodą pilame pieną, grietinėlę, beriame cukrų ir įdedame vanilės ankšties sėklas ir pačią ankštį.
  4. Dedame ant ugnies ir užkaitiname, bet neužverdame. Cukrus turėtų ištirpti.
  5. Į karštą mišinį dedame gerai nusunktus želatinos lapelius ir išmaišome. Nusunkiame arba tiesiog išimame vanilės ankštis.
  6. Pilame į paruoštus indelius ir jiems pravėsus dedame į šaldytuvą ir laikome per naktį.
  7. Šį desertą galima valgyti iš indelio arba išversti, šiuo atveju indelį dedame į karštą vandenį ir skaičiuojame iki 7-10, tiek kad panna cotta atsikabintų nuo indelio sienelių, bet nepradėtų tirpti.

Komentarai (0)

Palikti komentarą