Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis - sekmadienis 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - spalio 14-16d. Vilniuje ir 17d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Žydiška pynutė Challah



Žinai tą jausmą kai eini mieste ir užuodi kepamų bandelių kvapą? Tas kvapas yra namuose kepant šitą pynutę. Challah - mielinė šviesi duona idealiai tinkanti Velykoms su kiaušiniais, ikrais, paštetu ir kitais priedais. Kepti duoną neturi būti baisu ar sunku – atsisverk ingredientus, daryk pagal recepte nurodytą seką ir pasileisk į šitą malonumą, o kad būtų lengviau viską nufilmavome ir sudėjome į Instagram (žemiau rasi nuorodas). Pinsime dvi pynes – paiilgą ir apvalią, viską darysime lėtai ir kartu.
  • 700g kvietinių miltų
  • 300g drugno vandens
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • 40g rapsų/saulėgražų aliejaus
  • 20g šviežių mielių
  • 40g cukraus
  • 8g druskos

Papuošimui

  • 1 kiaušinis
  • 1 šaukštas vandens
  • sezamo sėklų/ aguonų / moliūgų sėklų/ etc.

Iš šio kiekio išeina dvi challah pynės.

 

  • Sumaišome sausus ingredientus - miltus, cukrų ir druską.
  • Sumaišome šlapius ingredientus -drugną vandenį, aliejų, mieles, kiaušinį ir kiaušinio trynį. Maišome tol kol ištirpsta mielės - jos labai greitai tirpsta.
  • Į sausus ingredientus pilame šlapius ingredientus ir ranka sumaišome iki beveik vientisos masės.
  • Verčiame ant paviršiaus ir pradedame minkymą - viena ranka laikome tešlos apačią, o kitos rankos delno apačia tempiame tešlą į viršų. Užlenkiam ir pasukam 45 laipsnių kampu. Ir taip kartodami ir sukdami minkome 10min. Tešla turi būti minkšta ir elastinga. Suformuojame rutulį.
  • Imame švarų dubenį- į jį įpilame labai nedaug aliejaus ir paskirstome ant sienelių ir dugno. Dedame tešlą ir pavartome, kad pasidengtų nedideliu aliejaus sluoksniu. Uždengiame rankšluosčiu, bičių vaško drobele arba maistine plėvele.
  • Statome ten kur šilta (ant šildomų grindų, ant reguliuojamo radiatoriaus - turi būti šilta, bet ne per karšta) - tešla turi padvigubėti. Man jinai pakyla per 45-60min, bet aš laikau ant radiatoriaus.
  • Išsiverčiame pakilusią tešlą ant paviršiaus. Pasidaliname per pusę - dviems pynėms. Kiekvienai iš jų reikės po 4 pynes, todėl gabaliuką pasidaliname į 4 lygias dalis. Ir iš jų susukam cilindrus ir tada tą cilindrą iškočiojame į paiilgą virvelę. Jos galus nusmailiname.
  • Formuojame pynutę pindami - prisijunkite čia ir pamatysite kaip -> https://www.instagram.com/tv/CMmYnL-jXHJ/?igshid=1hgfy2fwygv2
  • Supintas pynutes dedame į skardą išklotą kepimo popieriumi ir uždengiame švariu virtuviniu rankšluostuku. Vėl dedame ten kur šilta - pynutė turi pakilti apie 70%, man tai užtrunka apie 30-40min. Pynutės kildamos ir kepdamos užima vis daugiau vietos - todėl palikite joms vietos.
  • Išplakame kiaušinį, pilame vandens šaukštą ir išmaišome. Labai atsargiai, palengva aptepame šiuo plakiniu pynutes ir apibarstome norimais priedais.
  • Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, režimas be vėjelio. Kepame 15min neatidarinėjant orkaitės. Praėjus 15min sukeičiame aukštus vietomis, sumažiname kaitrą iki 180 laipsnių ir kepame dar 15min. Iškepus leidžiame atvėsti ant grotelių.
  •