Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

TAIP PAT DIRBSIME IR GRUODŽIO 23d. (pirmadienį) - GALIMA NE TIK ATSIIMTI DESERTUS, BET TURĖSIME IR VITRINOSE PASIRINKTI VIETOJE, TAIP PAT VIRTUVĖ DIRBS ĮPRASTAI - SERVIRUOSIME IR PUSRYČIUS, IR PIETUS

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - sausio 27-29d. Vilniuje ir 30d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Keptos figos, vynuogės, gervuogės, kardamonai, maskarponė

Keptos figos, vynuogės, gervuogės, kardamonai, švelnus kremas su apelsinais - nuostabus derinys rudeniui.

Sausainiams

  • 90 g sviesto
  • 35 g šviesaus muskovado cukraus
  • 80 g šviesių speltos miltų
  • 35 g krakmolo
  • 6 žalių kardamonų

Kremui

  • 100 g maskarponės
  • 50 g graikiško jogurto
  • 1 apelsino
  • 1 arb. š. klevų sirupo

Vaisiams

  • 1 mažos kekės vynuogių (reikia tamsių muskatinių be kauliukų)
  • 3 figų
  • saujos gervuogių

 

  1. Sausainiams elektriniu maišytuvu išplakame minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi. 
  2. Iš kardamonų išimame sėklas ir grūstuvėje susmulkiname iki miltelių.
  3. Į dubenį su sviestu beriame miltus, krakmolą ir kardamonus. Pirmiausia išmaišome šaukštu, o tada jau elektriniu maišytuvu. Sustojame kai gausime mažus trupinius. 
  4. Tešlą verčiame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir rankomis suformuojame cilindrą. Apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai.
  5. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.
  6. Išimame tešlą, supjaustome 5mm griežinėliais ir dedame juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tarp sausainių svarbu palikti 2cm atstumą.
  7. Kepame 13-15 minučių. Iškepus leidžiame atvėsti. 

 

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.
  2. Figas supjaustome į keturias dalis. Dedame į dubenį kartu su vynuogėmis ir gervuogėmis. 
  3. Dedame cukrų ir išspaudžiame sultys iš 1/4 apelsino. Viską gerai išmaišome ir paliekame maceruotis 20 minučių. 
  4. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 20 minučių. 

 

  1. Smulkia tarka nutarkuojame apelsino žievelę.
  2. Maskarponę sumaišome su jogurtu, apelsino žievele ir klevų sirupu. Svarbu gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
  3. Smulkiai supjaustome pistacijas.
  4. Kremą dedame į lėkštę ar mažą dubenėlį kartu su smulkintomis pistacijomis, keptomis figomis, vynuogėmis ir gervuogėmis. Valgome su sausainiais. 

Skanaus!