Keptos figos, vynuogės, gervuogės, kardamonai, švelnus kremas su apelsinais - nuostabus derinys rudeniui.
Sausainiams
- 90 g sviesto
- 35 g šviesaus muskovado cukraus
- 80 g šviesių speltos miltų
- 35 g krakmolo
- 6 žalių kardamonų
Kremui
- 100 g maskarponės
- 50 g graikiško jogurto
- 1 apelsino
- 1 arb. š. klevų sirupo
Vaisiams
- 1 mažos kekės vynuogių (reikia tamsių muskatinių be kauliukų)
- 3 figų
- saujos gervuogių
- Sausainiams elektriniu maišytuvu išplakame minkštą kambario temperatūros sviestą su cukrumi.
- Iš kardamonų išimame sėklas ir grūstuvėje susmulkiname iki miltelių.
- Į dubenį su sviestu beriame miltus, krakmolą ir kardamonus. Pirmiausia išmaišome šaukštu, o tada jau elektriniu maišytuvu. Sustojame kai gausime mažus trupinius.
- Tešlą verčiame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir rankomis suformuojame cilindrą. Apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.
- Išimame tešlą, supjaustome 5mm griežinėliais ir dedame juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tarp sausainių svarbu palikti 2cm atstumą.
- Kepame 13-15 minučių. Iškepus leidžiame atvėsti.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – su ventiliatoriumi.
- Figas supjaustome į keturias dalis. Dedame į dubenį kartu su vynuogėmis ir gervuogėmis.
- Dedame cukrų ir išspaudžiame sultys iš 1/4 apelsino. Viską gerai išmaišome ir paliekame maceruotis 20 minučių.
- Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 20 minučių.
- Smulkia tarka nutarkuojame apelsino žievelę.
- Maskarponę sumaišome su jogurtu, apelsino žievele ir klevų sirupu. Svarbu gerai išmaišyti, kad neliktų gumuliukų.
- Smulkiai supjaustome pistacijas.
- Kremą dedame į lėkštę ar mažą dubenėlį kartu su smulkintomis pistacijomis, keptomis figomis, vynuogėmis ir gervuogėmis. Valgome su sausainiais.
Skanaus!