Kepyklos darbo laikas - penktadieniais 9-18val., šeštadieniais - sekmadieniais 9-15val.

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - balandžio 15-17d. Vilniuje ir balandžio 18d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Citrininis varškės pyragas

Traškus viršus, bet minkštas ir purus viduje. Ypatingas desertas, kuriame puikiai dera varškė ir citrinos. Pyrago gaminimo išskirtinumas ir tuo pačiu palengvinimas yra tai, kad tešlos nereikia kočioti, nes apatinį ir viršutinį tešlos sluoksnį sutarkuojame. Kokosų cukrus pyragui priduoda rusvą spalvą ir meduoliškumą.

Tešla:

  • 250g ekologiškų speltos miltų (tinka ir kvietiniai arba kukurūzų)
  • 125g šalto sviesto
  • 150g kokosų cukraus (tinka ir nerafinuotas rudasis)
  • 1 kiaušinio trynys
  • 1 arbat. š. sodos
  • 1 arbat. š. vanilės ekstrakto
  • 1 citrinos sultys

Varškė:

  • 500g varškės
  • 125g kokosų cukraus (tinka ir nerafinuotas rudasis)
  • 100g grietinės
  • 30g kukurūzų krakmolo
  • 1 kiaušinio trynys
  • 1 citrinos žievelė ir sultys
  • žiupsnelis druskos
  • 2 kiaušinių baltymai – šalti!

 

  1. Išspaudžiame citrinos sultis, į jas dedame šaukštelį sodos ir  leidžiame suputoti, išmaišome.
  2. Dideliame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, įmušam kiaušinio trynį ir pro burokinę tarką sutarkuojame šaltą sviestą, supilame citrinos sultis su neutralizuota soda ir rankomis suminkome vientisą tešlą, ją padaliname į du lygius rutulius ir dedame į šaldymo kamerą 1 valandai.
  3. Naudojame 22cm skersmens atsegamą apvalią kepimo formą. Jos dugną ir kraštus ištepame sviestu, dugną išklojame kepimo popieriumi. Galima iškloti iš kraštus, bet nebūtina.
  4. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių. Kaitinimas – viršus ir apačia be vėjelio.
  5. Dideliame dubenyje sumaišome varškę, grietinę, kiaušinio trynį, cukrų, druską, krakmolą, nutarkuojame citrinos žievelę (tik geltoną dalį) ir išspaudžiame citrinos sultis – viską sutriname su blenderiu.
  6. Švariame inde išplakame šaltus baltymus iki standumo ir dalimis įmaišome atsargiai maišydami, kad kuo daugiau įplakto oro išliktų ir pyragas būtų puresnis.
  7. Į paruoštą formą burokine tarka sutarkuojame pirmą tešlos rutulį, paskirstome tolygiai. Ant viršaus sudedame varškę ir švelniai išlyginame.
  8. Atskirame inde sutarkuojame antrą tešlos rutulį ir gautus tarkius tolygiai paskirstome ant pyrago viršaus.
  9. Labai svarbu, kad orkaitė būtų įkaitusi kuomet dedame pyragą į ją. Kepame 50-60min. Skaniausias kuomet atvėsta.