Minkštos ispaniškos spurgos, apibarstytos cinamonu ir valgomos dar karštos, namuose visada sukuria mažą šventę.
4 PORCIJOS
Spurgoms
- 100 g šviesių speltų miltų (galima naudoti paprastus baltus)
- 200 ml pieno
- 50 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
- 2 vidutinio dydžio kiaušinių
- 1 arb. š. cinamono
1 valg. š. kokosų cukraus (galima keisti rudu arba baltu cukrumi) - 1 l neutralaus skonio aliejaus kepimui
Padažui
- 50 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 %)
- 25 ml 36 % riebumo grietinėlės
- Pieną supilame į puodą, dedame sviestą ir kaitiname ant vidutinės ugnies. Pienas turi būti karštas, kitaip tešlos neužplikysime ir ji bus per skysta.
- Išsijotus miltus beriame į karštą pieną ir, nuėmę nuo ugnies, mediniu šaukštu gerai išmaišome, kol gausime vientisą masę.
- Tešlai šiek tiek atvėsus, vieną po kito įmušame kiaušinius ir maišome, kol gausime tirštą tešlą.
- Tešlą dedame į konditerinį maišelį su antgaliu. Antgalis nebūtinas, jei jo neturite.
- Į didesnį puodą pilame aliejų ir įkaitiname. Aliejus turi būti karštas, bet ne degantis. Jis bus tinkamos temperatūros, kai į puodą įdėtas mažas duonos gabaliukas apskrus per 10–15 sekundžių.
- Į aliejų konditeriniu maišeliu spaudžiame tešlos juosteles. Kepame 3–4 minutes, apverčiame po 1–2 minučių. Iškepusias spurgas dedame ant popierinių servetėlių, kad sugertų aliejų. Spurgas apibarstome cinamonu ir kokosų cukrumi.
- Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Į karštą šokoladą pilame grietinėlę, išmaišome ir patiekiame prie keptų spurgų.