Kepyklos darbo laikas - ketvirtadienis - penktadienis 9-18val., šeštadienis 9-17val., sekmadienis 9-15val.

TAIP PAT DIRBSIME IR GRUODŽIO 23d. (pirmadienį) - GALIMA NE TIK ATSIIMTI DESERTUS, BET TURĖSIME IR VITRINOSE PASIRINKTI VIETOJE, TAIP PAT VIRTUVĖ DIRBS ĮPRASTAI - SERVIRUOSIME IR PUSRYČIUS, IR PIETUS

Kepyklos adresas - Zietelos g. 3, Vilnius

Artimiausias desertų prenumeratos pristatymas - sausio 27-29d. Vilniuje ir 30d. Kaune

Pirkinių krepšelis

Tuščias krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Cinamoninės churos su šokoladiniu padažu

Minkštos ispaniškos spurgos, apibarstytos cinamonu ir valgomos dar karštos, namuose visada sukuria mažą šventę.

4 PORCIJOS

Spurgoms

  • 100 g šviesių speltų miltų (galima naudoti paprastus baltus)
  • 200 ml pieno
  • 50 g šalto sviesto, supjaustyto kubeliais
  • 2 vidutinio dydžio kiaušinių
  • 1 arb. š. cinamono
    1 valg. š. kokosų cukraus (galima keisti rudu arba baltu cukrumi)
  • 1 l neutralaus skonio aliejaus kepimui

Padažui

  • 50 g juodojo šokolado (ne mažiau kaip 70 %)
  • 25 ml 36 % riebumo grietinėlės

 

  1. Pieną supilame į puodą, dedame sviestą ir kaitiname ant vidutinės ugnies. Pienas turi būti karštas, kitaip tešlos neužplikysime ir ji bus per skysta.
  2. Išsijotus miltus beriame į karštą pieną ir, nuėmę nuo ugnies, mediniu šaukštu gerai išmaišome, kol gausime vientisą masę.
  3. Tešlai šiek tiek atvėsus, vieną po kito įmušame kiaušinius ir maišome, kol gausime tirštą tešlą.
  4. Tešlą dedame į konditerinį maišelį su antgaliu. Antgalis nebūtinas, jei jo neturite.
  5. Į didesnį puodą pilame aliejų ir įkaitiname. Aliejus turi būti karštas, bet ne degantis. Jis bus tinkamos temperatūros, kai į puodą įdėtas mažas duonos gabaliukas apskrus per 10–15 sekundžių.
  6. Į aliejų konditeriniu maišeliu spaudžiame tešlos juosteles. Kepame 3–4 minutes, apverčiame po 1–2 minučių. Iškepusias spurgas dedame ant popierinių servetėlių, kad sugertų aliejų. Spurgas apibarstome cinamonu ir kokosų cukrumi.
  7. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Į karštą šokoladą pilame grietinėlę, išmaišome ir patiekiame prie keptų spurgų.