Mūsų namuose visada yra daugiau nei keli testuojami desertai ir tikrai yra atsiradęs natūralus saikas, net ir labai mėgstančioms desertus. Bet šitas pyragas yra tas, prieš kurį tiesiog pakeli rankas ir valgai, nežinau ar čia dėl to, kad aš labai labai mėgstu vyšnias kepiniuose ar todėl kad jis tiesiog labai geras Pagamink ir parašyk kaip tau!
Trapiai sviestinei sluoksniuotai tešlai
- 420g kvietinių miltų
- 300g gerai atšaldyto sviesto
- 150g ledinio vandens
- 10g cukraus
- 10g druskos
Įdarui
- 800g šaldytų vyšnių
- 140g uogienėms skirto cukraus (su paprastu neišeis)
- 30g krakmolo (kukurūzų/tapijokos)
Pyrago užbaigimui
- 1 gerai suplaktas kiaušinis
- 1 šaukštas rudojo Demerara cukraus
Pradedame nuo tešlos
- Sviestą susipjaustome paiilgais pagaliukais ir dedame į kamerą – sviestas neturi būti sušalęs, jis turi būti gerai atšalęs. Sviestą įdedame bent 20-30min anksčiau nei miltus.
- Į vandenį suberiame druską ir cukrų – gerai išmaišome ir dedame į kamerą. Vanduo turi būti ledinis kuomet jį naudosime, ne tik tada kai išimame iš kameros.
- Miltus įberiame į mikserio/blenderio indą ir dedame į šaldytuvą 20 minučių iki gaminimo.
- Iš kameros išimame miltus ir sviestą. Sviestą susipjaustome vidutinio dydžio kubeliais. Beriame į miltus -su mentele viską permaišome. Maišome su K formos antgaliu ant vidutinio greičio apie 5 minutes.
- Po truputį pilame ledinį vandenį ir maišome max 1 minutę kol tešla pradeda susiimti.
- Beriame ant stalviršio ir rankomis suformuojame į vientisą tešlą. Minkyti nereikia. Geras ženklas jeigu matosi sviesto gabaliukai.
- Suformuotą tešlą su kočėlu iškočiojame į paiilgą liniją ir ją perlenkiame 2 kartus. Gautą tešlą perpjauname į 60% tešlos pagrindui ir šonui ir 40% viršui. Tešlas dedame į maistinę plėvelę ir laikome šaldytuve min 3 valandas, max 3 dienas. Šaldiklyje gali stovėti apie mėnesį.
Vyšnios
- Vyšnias išberiame į dubenį ir leidžiame pilnai atitirpti. Tada suberiame į sietelį ir leidžiame nubėgti skysčiui. Po poros valandų su šaukštu dar paspaudžiame kad kuo daugiau skysčio išbėgtų.
- Jeigu turime laiko – dedame nakčiai į šaldytuvą su visu sieteliu ir leidžiame dar pastovėti, prieš naudojant vyšnias dar kartą paspausti su šaukštu. Mes norime kad vyšniose būtų kuo mažiau drėgmės.
Kepame pyragą
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių su vėjeliu. Pyragą kepsime dėdami tiesiai ant orkaitės dugno arba jeigu turite picos akmens arba ant kažkokios kitokios kuo storesnės skardos/indo kuris būtų jau įkaitęs kartu su orkaite.
- Ištraukiame didesnį tešlos gabaliuką iš šaldytuvo ir po truputį iškočiojame į apskritimą. Šiek tiek pasibarstome miltų. Susirandame indą kurio išorinis skersmuo 25cm ir pagal jį kočiokite – apskritimas turi būti didesnis nei indas.
- Iškočiotą tešlą įdedame į indą, “įsodiname į kraštus”, su peiliu apipjauname kraštus pagal išorinę indo sienelę ir dedame į šaldytuvą kol pasiruošime viršų ir įdarą.
- Ištraukiame mažesnį tešlos gabaliuką iš šaldytuvo ir po truputį iškočiojame į apskritimą. Šiek tiek pasibarstome miltų. Susipjaustome į 6 storesnes juosteles – jų ilgį pasimatuojame pagal kepimo indą. Dedame atgal į šaldytuvą.
- Sumaišome įdarui cukrų ir krakmolą – gerai išmaišome ir atsidedame 2 šaukštus šio mišinio.
- Likusį mišinį beriame ant vyšnių ir labai gerai išmaišome.
- Visas tešlas ištraukiame iš šaldytuvo ir į paruoštą kepime inde esančią tešlą beriame 2 šaukštus cukraus ir krakmolo mišinio. Ant viršaus vienodu sluoksniu suberiame paruoštas vyšnias.
- Ant viršaus dedame juosteles ir jas “perpiname”. Juostelių kraštus sulyginame su indo kraštu ir suspaudžiame suformuodami gražų kraštelį. Mūsų Instagram profilyje IGTV video apie vyšnių pyragą rasite kaip.
- Juosteles aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome ruduoju cukrumi.
- Dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame apie 55min su režimu viršus+apačia su vėjeliu ir dar 10min su režimu tik apačia.
- Su šituo pyragu reikia palaukti kol jis beveik visiškai atvės, kitu būdu dalis įdaro dar nebus sustingę ir išbėgs.
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai