Klasikinis prancūziškas desertas su mandarinu. Paprasta pagaminti, bet be termometro ir liepsnosvaidžio bus sudėtingiau. Liepsnosvaidis gali būti įmantrus įrankis iš specializuotos parduotuvės arba kaip pas mane iš statybinių medžiagų parduotuvės - litavimo lempa, kuri atlieka tą pačią funkciją, tik kitaip vadinasi ir kainuoja ženkliai mažiau.
10 indelių ( 7,5cm skersmens, 4,5 cm aukščio)
- 500ml riebios grietinėlės
- 125ml pieno
- 8 kiaušinių tryniai (apie 160g)
- 130g cukraus
- 1 vanilės ankštis
- 4 dideli mandarinai
- 10 arbat.š. rudojo cukraus
- Į puodą supilame pieną ir grietinėlę, nutarkuojame mandarinų žieveles, perpjovę vanilės ankštį sudedam ir sėklas ir likusias ankštis. Ant vidutinės ugnies kaitiname ir kai pradeda kilti pavieniai burbuliukai išjungiame. Šis mišinys turi atvėsti iki 45 laipsnių
- Kol jis vėsta - kiaušinių trynius išmaišome su cukrumi mediniu šaukštu. Palengva, kad nesusidarytų putos.
- Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių, režimas - be vėjelio.
- Kai pieno ir grietinėlės mišinys atvėsta, jį perkošiame per sietelį ir plona srovele maišydami pilame į kiaušinius.
- Gautą mišinį išpilstome į indelius. Dedame į aukštą skardą ir į ją pripilame karšto vandens iki 2/3 indelio aukščio. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 50min.
- Iškepusius ir atvėsusius creme brulee palaikome šaldytuve, kad pilnai atšaltų.
- Prieš patiekiant ant creme brulee viršaus užbarstome rudojo cukraus, paskirstome tolygiai ant viso paviršiaus ir su liepsnosvaidžiu arba litavimo lempa karamelizuojame.
- Iš mandarino išpjauname segmentą, jį apibarstome ruduoju cukrumi, statome ant jau cukraus plutelės ir taip pat karamelizuojame.
Skanaus!
Komentarai (0)
Grįžti į Desertai